суботу, 14 липня 2018 р.

     Даниленко Олександр Дивно зберігся в групі мій допис. Зазвичай, такого плану публікації складні і, згідно редакційної політики, не набирають необхідної кількості лайків, не зважаючи на те, що група має 10 тис. підписників.
Коментів  мало, тому буду сам і відповідати на поставлені вище питання. Також переноситиму конструктивні речі на інший ресурс, тому що для формату facebook. текст занадто об’ємний. Ну і щоб концентровано зберігалися думки та логіка по даній тематиці (на мій погляд актуальній). Можливо в перспективі знадобиться. http://myronivka.blogspot.com/ 
Так от все по черзі. Перше стосовно виборів. Це завжди шанс щось змінити (зокрема й невдоволеним). Для когось шанс утвердитися, для когось зреалізуватися, ну звісно про когось забути.
Предметно стосовно можливих жовтневих виборів до Миронівської ОТГ, то ніхто не має тішити себе, що все відразу стане добре. Навпаки – буде якийсь період хаосу (становлення). В першу чергу тому, що нікуди не діваються ні райради, ні адміністрація. Суттєво урізаються тільки їх повноваження, так би мовить – до остаточного поглинання «білих плям».
Виборче законодавство не змінено, тому вибори мають проходити на пропорційній основі, тобто по партійних списках. На посаду міського голови можливе самовисування.
Так от, коли я написав (запитав) – чи готові Ви до тих виборів? В моєму розумінні, це включає, зокрема, такі складові: а) хто з активної спільноти хоче зреалізуватися як майбутній депутат, має визначитися з політ силою, в команді якої він може бути представлений, ну звісно і яка його сприймає; б) ті хто нині є депутатами, мають підтвердити свій статус, або відмовитися від нього; в) є частина людей, які активно готові підтримувати своїх висуванців ідейно, але самі наміру балотуватись не мають; г) а є частина, які готові підтримувати своїх висуванців за гроші чи якісь інші уподобання та преференції; д) ну і сама більша частина людей, яким все байдуже в силу різних обставин.
Друге. Ми маємо добиватися від тих хто йде на вибори – програм (які не обов’язкові згідно законодавства), щоб в разі відхилення від них, як написано у коменті, - потім «кошмарити їх». Але мабуть вже, бажано, починати формувати свою, так би мовити, громадську платформу (програму), щоб потім було легше шукати механізми її реалізації.
Ну і останнє, третє, що стосується процесу виборів. Актуальним для нас залишається збереження реальних, чесних результатів голосування. Тому що потім, як казав сумно відомий Мікіла Янович «немає чого скігліті». Ми заслуговуємо на ту владу, яку обираємо. Якщо хтось вважає що помилився, то чергові місцеві вибори через два роки. 
Кому цікаво, включайтеся. Інші питання обговоримо згодом.
Продовження слідує…

Немає коментарів:

Дописати коментар