неділю, 30 вересня 2018 р.



Інколи деякі події в районі підштовхують до включення в дискусію. Це я про позачергову робочу нараду в залі засідань Миронівської районної ради щодо незадовільного стану автодоріг в районі, що відбулася 26.09.2018р.
         Взявши за основу допис Геннадій Кривошея  у місцевих групах facebook, коментарі до нього, реагування на ті коментарі… та змістити трішки акценти.
1.     Зміни до Податкового та Бюджетного кодексів 2015 року в частині
децентралізації принесли вагоме зростання дохідної частини місцевих бюджетів (мова йде про обласний, районний, міський).
         В нинішніх умовах, публічні кошти вимагають більшої відкритості і публічності у плануванні, розпоряджанні і контролі як виконавчої гілки влади (зокрема адміністрацій) так і самоврядних (рад).
         Так от, за наявності дуже багатьох проблем, - фаховості, діалогу, відкритості, прозорості публічності місцевій владі дуже бракує.
2.     Що стосується автомобільних доріг, то найбільше обурення
викликають ті дороги, які мають фінансуватися й обслуговуватися з державного та обласного бюджету. Так от стан реалізації та виконання обласних програм на Київщині станом на 24 вересня 2018 року становить 22,08%. Зокрема, програма з розвитку автодоріг в області виконана на 22,02%, а це 295 799,94 тис. грн. із 1 343 186,70 визначених обласним бюджетом. .Питання – хто має адекватно відреагувати на інертне керівництво в області?
3.     Таким чином ймовірність заміни Горгана назріла. За свідченням
представників КОДА, губернатор пішов на 2 тижні у відпустку, але сидить а адміністрації – підчищає справи. А підчищати є що, як пише «Моя Київщина». «Яскравий приклад – «острівці безпеки», які Горган будував із своїм радником Олегом Осіяном. Як виявилося, собівартість одного такого острівця складає 50-80 тис. грн., по документам же вони проходили по 180-200 тис. грн. Тобто накрутка становила більше ніж 100%».
4.    Тепер щодо політичної культури.Місцевий депутат  Oleksii Muravskyi
мав необережність звинуватити депутата ВР у некомпетентності, на що отримав відповідну реакцію від Raf Kolisnuk. В той же час Геннадій Кривошея також відреагував на закиди відіславши Муравського виставляти свої претензії депутату Онищенку. Ніби то той депутат міг би отримувати мінімум 20-40 млн. грн.. на округ на рік.
         То моя заувага стосуватиметься якраз цього месиджу. Мова йде про субвенцію на соц.-економ. розвиток регіонів, на конкретно визначені заходи відповідно до звернень народних депутатів. Нею сповна користався депутат Онищенко. Тому маю нагадати, що то сама політично-корумпована субвенція, тому що об’єкти які будуються, ремонтуються на жаль не ідентифікуються як такі, що збудовані за кошти держави. Тому ви (провладна демократична коаліція)  Геннадій Кривошея   мали б давно виправити цю викривлену ситуацію, коли такою субвенцією як правило купляється лояльність до влади депутатів-мажоритарників. Як приклад по Київській області: 90 округ, депутат Марченко – вже другий рік поспіль округ має нуль. 91 окрут, депутат Сольвар – цього року 71 млн.грн.
         Звідси й вимога до вищезгаданого депутата ВР- забезпечити виконання коаліційної угоди в частині анонсованих змін виборчого законодавства (пропорційна система за відкритими списками). Далі маємо вирішувати проблему непрозорого відбору проектів по ДФРР (держафний фонд регіонального розвитку).
5.     Уточнення на предмет того, що депутатам-списочникам кошти не
виділяються. Маю нагадати, що фінансування статутної діяльності політичних партій, які представлені в парламенті відбувається з держбюджету. Зокрема Народний Фронт в цьому році отримав майже 114 млн. грн. не маючи жодного місцевого осередку партії.
         На завершення маленькі висновки.
         Враховуючи те, що погодні умови вже є не досить сприятливими для проведення дорожніх ремонтних робіт, сподіватися що вони будуть якісно і в повному об’ємі виконані не варто. Тому не залишається нічого іншого, як сподіватися на включення дороги Р9 до обласної програми в перелік робіт на наступний рік.
         Не думаю що голова адміністрації та голова ради погодяться на пропозицію щодо проведення зустрічі з громадою стосовно наболілих питань.
Тому більше всього всі зацікавлені та небайдужі будуть підтягуватися на чергову сесію райради
         Також нагадую, що наступний тиждень буде визначальним, коли змінений склад ЦВК може призначити вибори до більш як 130 ОТГ (в тому числі й Миронівської)  що внесе додаткові корективи до ситуації, що склалася.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар