середу, 1 лютого 2012 р.

Економічна стратегія району на 2012 рік. Реформатори чи комбінатори?


 Карикатура о воровстве. Все чисто украли! К ведрам и то ноги приделали. По щучьему велению ведра сами убежали. Криминалист составляет протокол.     Якщо державний бюджет 2012 року приймався в основному для олігархів та силовиків, то при прийнятті програми соціально-економічного розвитку та бюджету Миронівського району, районна влада взяла за основу донецькі принципи ведення справ або ж принципи великого комбінатора.
      В ст. 21 Регламенту роботи Миронівської районної ради говориться про те, що «проекти програм соціально-економічного та культурного розвитку, районного бюджету вносяться в райраду головою райдержадміністрації не пізніше як за 20 днів до їх розгляду на сесії». Але, якщо верховна влада ігнорує Конституцію України, то чому б місцевій не проігнорувати Бюджетний кодекс і свій власний Регламент? Що вона успішно й зробила, проголосувавши бюджет району фактично з голосу.
      Які ж фінансові цікавинки будемо мати цього року?
      У межах жорстко регламентованого фінансового документу згори, місцева влада у рік виборів вирішила різко збільшити фінансову підтримку громадських організацій інвалідів та ветеранів з 3,2 тис. грн. до 55 тис. грн. На разі невідомо, яким чином це вплине на виконання їх основної функції – захищати законні соціальні права ветеранів, дітей війни та чорнобильців. Засоби масової інформації одержали 220 тис. грн. (в минулому році – 60 тис. грн.). Видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення громадян Миронівського району після голосування в раді були змінені адміністрацією абсолютно по всіх пунктах.
      Субвенція на утримання сільських бібліотек затверджена в сумі 564 тисячі гривень, що на 138 тис. грн. більше, ніж минулого року. Натомість, ще не висохла фарба на рішенні районної ради, як адміністрація підносить різдвяний подарунок бібліотекарям у вигляді скорочення заробітних плат. Власне, деякі працівники і заслуговують на це, якщо власноруч підписують відповідні заяви.
      Того року Миронівською райдержадміністрацією запропоновано інвестиційні проекти, в тому числі і незавершене будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу м. Миронівки. Але в перелік об’єктів, що фінансуються в 2011 році з державного бюджету, було включено реконструкцію ЗОШ та спорткомплексу в с. Карапиші загальною кошторисною вартістю 13 млн. 613 тис. 59 грн. Комплекс готовий до експлуатації, але в програмі розвитку фізкультури і спорту Миронівського району на 2012 рік жодним чином не говориться, як буде реалізовуватись фізкультурно-оздоровча і спортивно-масова робота на базі цього об’єкту.
      В минулорічній програмі було проголошено й завдання розпочати роботи по спорудженню водозабору з підземного джерела с. Козин. Цьогоріч наші «олімпійці» - «спритко» і «гарнюня» - вирішили освоїти 6,5 млн. грн., диверсифікуючи водопостачання м. Миронівки питною водою, вже з підводного озера села Карапиші.
      Широко рекл, як і в минулому, «не світить».
      І наостанок. Протягом 2011 раку в Київській області завдяки податковим нововведенням припинили свою діяльність 11 тис. 113 підприємців. Що буде в цьому році – побачимо. Хоча ситуація стосовно підприємницького клімату вже насторожує.

      О.Даниленко
      депутат районної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар