середу, 1 лютого 2012 р.

НАСЛІДОК «ОПТИМІЗАЦІЇ»


      Тільки завдяки деяким телеканалам Миронівщина довідалася про незвичайну подію: 19 січня шкільний автобус, що віз дітей з обох Букринів та Ходорова, потрапив у ДТП. На підйомі між селами Ходорів і Грушів він зійшов з дороги і перекинувся. Слава Богу, обійшлося без жертв. Одна вчителька отримала струс мозку, ще одна та водій мають значні травми. Деякі діти одержали незначні пошкодження. Усі пережили потужний шок.
      Хто ж винуватий? Школа?! Ні! Школа не повинна відповідати за низькоякісні автобуси, за неякісне пальне, брак запчастин, нікудишнє сервісне обслуговування, за незадовільний стан доріг.
      Всі необхідні ресурси для забезпечення доставки дітей до школи мають органи влади. Саме вони мають усі повноваження. Їм і відповідати! І не дивно чому в Миронівці довідуються про таку подію з Києва. Місцеві ЗМІ бояться, що така новина покаже головного державного чиновника району з негативного боку. Бо воно й справді - якою б не була причина ДТП: чи то погано розчищена дорога, чи то невідповідність автопокришок порі року, чи то якість або кількість пального – відповідальною є Усик В.С.
Але всі розуміють, що вона відповідати не буде, бо є «гідним» представником теперішнього державного апарату, якому доля дітей байдужа.
      Влада базує своє існування, крім іншого, і на економії дитячих коштів. Інакше не можна пояснити повальну «оптимізацію» сільських шкіл. І наша пані теж приклала до цього свою руку, підступно закривши проти волі громади Малобукринську школу за чотири дні до початку навчального року.
      Нещасні батьки букринських школярів. Тепер вони вимушені щодня відправляти своїх дітей в небезпечну подорож до школи.
      Хочеться подякувати водію, який своєю кмітливістю, старанням та умінням зумів звести до мінімуму наслідки аварії.

      Мирон Івський

Немає коментарів:

Дописати коментар