вівторок, 4 грудня 2012 р.

У МИРОНІВЦІ ЛЮБЛЯТЬ ЦИФРИ З ДВОМА НУЛЯМИ


       Вітчизняні та закордонні спос­терігачі зафіксували немало пору­шень порядку прийняття та розгляду документів дільничних виборчих комісій, транс­портування і передачі ви­борчих доку­ментів до ок­ружної вибор­чої комісії в одномандатному виборчому окрузі № 93 з центром у м. Миронівка.
      Не забезпечення відкритості, про­зорості та демократичності виборів народних депутатів виборчими комі­сіями, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування для нас, українців, не новина. Однак пору­шення виборчого законодавства під час голосування та підрахунку голосів на виборчих дільницях Миронівського мажоритарного округу бє всі рекорди. Різниця між цифрами у протоколах, зібраних опозиційними партіями для паралельного підрахунку голосів, та цифрами, опублікованими на сайті ЦВК по окремих дільницях сягає від 100 до 700 голосів! А на деяких з них, вже після закриття, явка стрімко зросла від 60 до 90%. Такі "погрішності" допустили 10 дільниць Миронівського району!
      Вибори в окрузі проходили "під пиль­ним наглядом" місцевої влади. На діль­ницях під час підрахунку голосів були присутні "найактивніші" голови сіль­ських і районних рад з бейджиками спостерігачів від преси. Вони ж підво­зили членів деяких дільниць до ОВК, чергували біля неї до ранку.
      У порушення вимог п. статті 94 За­кону України "Про вибори народних депутатів України" голова окружної виборчої комісії після розпечатування пакетів з протоколами дільничних ви­борчих комісій не оголошувала зміст виборчих протоколів, а віддавала їх для перевірки на ком-п'ютері. Після цієї перевірки біль­шість протоколів повертались на "уточнення". Ці протоколи віддавались присутнім членам ДВК на руки, а не залишались на зберіганні у окружній виборчій комісії, що також є грубим порушенням вимог п. 7 ст. 94  Закону України.
      "Уточнення" вносились по кілька разів двома-трьома членами ДВК, які не виходили з приміщення ОВК. Це свідчить про наявність у присутніх в окружній комісії членів ДВК пустих бланків протоколів та печаток, підробку ними підписів інших членів ДВК і викликає недовіру щодо правдивості та істинності інформації, що її містять остаточні протоколи.

Немає коментарів:

Дописати коментар