четвер, 1 грудня 2011 р.

Святинями не торгують!



20 жовтня на площі біля районного будинку культури жителі Миронівщини зібралися для проведення відкритих зборів зі створення ініціативної групи для підготовки проведення Всеукраїнського референдуму про ухвалення Закону України «Про землю» та розглянути стан справ щодо соціальних виплат.

До присутніх на площі звернувся голова Комітету захисту соціальних прав громадян депутат Миронівської районної ради О. Даниленко:
-                      Для того, щоб збори по створенню ініціативної групи для підготовки проведення референдуму були легітимними, нам необхідно було зібрати 200 підписів громадян. Реєстраційна комісія повідомила, що зареєструвалося 186 осіб. Отже, збори вважаю такими, що не відбулися. Люди ще не до кінця усвідомлюють глибини питання. Запровадження ринку землі – це катастрофа для України. 
       У світі голодує 1 мільярд людей. Це як 22 України разом. Вартість продуктів щомісяця зростає на 3%, а за рік 36%. Через це Українська рілля входить до десятки найпривабливіших на планеті. ХХІ століття – це війна за воду і землю. А Україна – це ласий шматок для мільярдерів.  
Нинішня влада не відстоює національні інтереси, готова здавати землі, продавати їх для власного збагачення. І потрібно докласти всіх зусиль, щоб зберегти нашу землю – єдиний ресурс, який ще тотально не розпродали за безцінь і не розбазарили. Святинями не торгують!   
Учасники зборів повністю підтримали звернення Всеукраїнського форуму громадського суспільства, який відбувся в Києві 14 жовтня до президента України та народних депутатів. В зверненні зокрема, йдеться: «Всеукраїнський Форум громадського суспільства, який відбувся 14 жовтня, керуючись ст.5 Конституції України, прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради України VI-го скликання та невідкладне проведення виборів народних депутатів України. У іншому випадку ми будемо вдаватися до загальнонаціональної акції громадської непокори».
Також було вирішено провести чергову акцію біля приміщення райдержадміністрації 27 жовтня, в день проведення сесії Миронівської районної ради.

Д О В І Д К А


Загальна площа України – понад 60 млн. га.
Із них:
4% становить вода;
6% - забудовані території;
18 % - ліси;
72% - сільськогосподарські землі.
З них 44% становлять чорноземи, а це - третина чорноземів Європи та 6% - світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар