понеділок, 26 грудня 2011 р.

Цікаво


      НА ГОРОДІ КАЧАТА            НА ГОРОДІ СТОВПЧИКИ
      РОДИ, БОЖЕ, ДІВЧАТА      РОДИ, БОЖЕ, ХЛОПЧИКИ
                                                                                   (З фольклору)

      Як повідомила Начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Миронівського районного управління юстиції Київської області МІНЮК Н.А., протягом січня-листопада нинішнього року в районі народилося 336 немовлят (в 2010 році – 388). І хоча держава надає неабияку грошову допомогу в зв’язку з народженням дитини, скажемо відверто: наші предки в цьому питанні були набагато спритнішими, про що є документальні свідчення.
      «Всякий базар і містечко в землі козаків повне мешканців, особливо маленьких дітей.
      Кожне місто має, можливо, до 40, 50 і більше тисяч душ; але діти численніше трави і всі вміють читати, навіть сироти.
      У них є гарний звичай: вони одружують своїх дітей юними і з цієї причини вони численніші зірок небесних та піску морського.
      Ти побачиш, читачу, в будинку кожної людини до десяти і більше дітей з білявим волоссям на голові. Вони погодки і йдуть сходинками зростим один за іншим, що ще збільшувало наше здивування.
      Діти виходили з будинків подивитися на нас, але більше ми на них милувалися: ти побачив би, що великий стоїть скраю, біля нього нижче його на п’ядь, і так все нижче і нижче до самого краю. Нехай буде благословенний їхній Творець!
      Вони численні, як мурахи, і незліченніші зірок. Подумаєш, що жінка у них буває вагітна і народить три, чотири рази на рік і щоразу по три, по чотири немовляти разом.
      Але вірніше те, як нам говорили, що в цій країні немає жодної жінки безплідної через властивості тутешньої води», - писав про Україну у 1654 (рік Переяславської ради) очевидець – Павло Халебський, син і секретар православного Антіохійського патріарха (Сирія).

Немає коментарів:

Дописати коментар