понеділок, 26 грудня 2011 р.

ПОЗИЦІЯ


ХТО І ЯК ЗАРОБЛЯЄ КОШТИ НА ГАЗЕТІ «МИРОНІВСЬКИЙ КРАЙ»

      Згідно статуту редакції газети «Миронівський край» її співзасновниками є Миронівська райдержадміністрація, Миронівська районна рада та колектив редакції.
      На даний час фінансування газети «Миронівський край» із місцевого бюджету виросло із 30 тис. грн. до 150 тис. грн.
      Лишається тільки здогадуватися, з чим пов’язане таке фінансування, адже, наскільки відомо, підписка на 2012 рік у порівнянні з нинішнім роком впала майже у два рази.
      Окрім бюджетного фінансування газети, остання має прибутки від розповсюдження реклами, приватних публікацій, поздоровлень тощо.
      У п. 8 розділу VІІ статуту газети зазначено: «Ціни за оголошення, рекламу, поздоровлення тощо встановлюють Співзасновники за поданням редактора. Ціни можуть бути також і договірними, відповідно до складених угод».
      Ціни мають бути затверджені співзасновниками, тобто Миронівською РДА та райрадою, проте, на підставі того, що ціни можуть бути також і договірними, редакції газети (на чолі з редактором Каплею М.К.) фактично надане право за окремі публікації встановлювати ціни на власний розсуд, що навіть не виключає публікацію безкоштовних статей та реклами різної спрямованості.
      Мною було направлено депутатське звернення редактору газети з цього питання. В ньому містилась вимога про надання офіційної інформації щодо того, яку суму коштів газета «Миронівський край» отримала за публікацію рекламних оголошень та приватних статей за певні періоди. Звернення було відправлено поштою рекомендованим листом, проте редакція відмовилась його отримувати.
      Після цього мною було направлено відповідні звернення до голови Миронівської РДА Усик В.С. та голови Миронівської райради Бондаренка М.Г. із проханням вирішити питання про надання мені запитуваної від редакції газети інформації.
      Від голови адміністрації надійшла формальна відповідь, з якої вбачається те, що райдержадміністрація і райрада нібито не вправі втручатись в господарсько-фінансові справи редакції газети, хоча, згідно діючого статуту, контроль за господарсько-фінансовою діяльністю редакції здійснюють у т.ч. повноважні представники співзасновників, тобто райдержадміністрації і райради, а контроль за використанням бюджетних коштів здійснює фінансове управління райдержадміністрації.
      За таких обставин, на мій погляд, вбачається те, що співзасновники газети «Миронівський край» - Миронівська РДА і райрада свідомо сприяють редакції газети у приховуванні обставин фінансово-господарських відносин, пов’язаних із витрачанням бюджетних коштів.
      Депутат Миронівської райради Сосюра М.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар