понеділок, 26 грудня 2011 р.

ЗАЛИШАЄМО ЗА СОБОЮ ПРАВО


      Чорнобильці навіть не помітили, як опинилися втягнутими у дуже низькі практики застосування законів, як аморальність стала нормою.
      Для боротьби із незадоволеними влада давно опанувала примітивний, але дієвий прийом: зроби найгірше, а потім – трохи попустити. Прийом спрацьовує майже завжди. Бо влада впевнена, що все вирішують гроші. Що всі протести проти них – оплачені й організовані «провокаторами». Що честь, совість, обов’язок і закон – порожні слова. Для них слово «правильного пацана» - закон. Це також діагноз і вирок нашому суспільству, його знівеченій громадській самосвідомості та нашій потворній системі пріоритетів. Прикро, але ціна громадянської позиції все ще залишається невисокою.
      14 грудня в Миронівці, як і по всій країні, «вшанували» учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, забравши в них Закон 796-ХІІ та судові рішення, натомість нагородили Постановою КМУ № 1210. А закріпили оборудку пам’ятним знаком. Та ще прозвітували про це на сторінках газети. Владі життєво важливо було закінчити цю історію саме так.
      Відкидаючи будь-які можливі завчасні звинувачення в тому, що ми самоусунулися від коментування подій з вирішенням пільгових категорій пенсіонерів, тимчасовий Комітет із захисту соціальних прав громадян Миронівського району прийняв резолюцію, де, зокрема, йдеться: «…у відповідності із встановленими Конституцією України правами, вимагаємо наступне:
-         нараховувати і виплачувати пенсії інвалідам чорнобильцям виключно у
відповідності з нормами статей 50, 54, частини 3 ст. 67 Закону України № 796-ХІІ;
-         негайно поновити виплату пенсій в розмірах призначених за рішенням судів та
погасити по них заборгованість;
-         визнати заяви Азарова М.Я. і Тігіпка С.Л. про значне підвищення з 01.01.2012р.
інвалідам чорнобильцям пенсій, перерахованим у відповідності з положеннями Постанови № 1210 – такими, що не відповідають дійсності.
      У випадку, якщо наші порушені права на пенсійне забезпечення у відповідності з нормами Закону України № 796-ХІІ в найближчому майбутньому не будуть поновлені, ми залишаємо за собою право всіма доступними законними способами відстоювати їх і будемо вимушені перейти до активних дій».

      О.Даниленко, депутат районної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар