четвер, 1 грудня 2011 р.

Проголосували одноголосно




            27 жовтня, день проведення сесії Миронівської районної ради.
      З самого ранку до приміщення райдержадміністрації почали підходити пенсіонери з копіями судових рішень на виконання листів, які мали підтвердити неналежне виконання Управлінням пенсійного фонду України у Миронівському районі судових рішень по питанню перерахунку та виплаті додаткових надбавок, доплат до додаткових пенсій згідно Законів України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та «Про соціальний захист дітей війни». Було зібрано близько трьох сотень цих документів.
      Депутатами, що входять до Комітету по захисту соціальних прав громадян Миронівського району, був поданий депутатський запит до прокурора Миронівського району. Запит мав бути підтриманий сесією. Депутати просили прокурора перевірити правомірність дій Управління Пенсійного фонду України у Миронівському районі щодо виконання судових рішень та вжити передбачених чинним законодавством заходів прокурорського реагування, спрямованих на належне виконання таких судових постанов (рішень).
      Сесія районної ради прийняла з цього питання позитивне рішення. Проголосували одноголосно. Однак пенсіонери не розходилися. Пройшовши поневіряння по пенсійному фонду, познайомившись з атмосферою в судах та інших владних установах, вони хотіли особисто «подякувати» керівнику Управління Пенсійного фонду у Миронівському районі та голові райдержадміністрації за безнадію, яку вселяє нинішня влада, замовчуючи те, що прем’єр-міністр Азаров М.Я. особисто підписав протокольне доручення Кабінету Міністрів України № 63, яким зобов’язав Пенсійний фонд не виконувати судові рішення.
      Чи зуміє прокуратура забезпечити верховенство Закону та дотримання прав людини покаже час. Але те, що Україна все більше втрачає імідж правової держави та довіру своїх громадян, вже не викликає сумніву.

Немає коментарів:

Дописати коментар