четвер, 1 грудня 2011 р.

Чорнобильці не припинять акції протесту


Члени Миронівського районного Комітету захисту
соціальних прав громадян під час покладання квітів
до пам'ятника жертвам Голодомору 26.11.2011 року
      З початку 2001 року судами України прийнято рішення про стягнення з органів Пенсійного фонду коштів на користь 2,5 млн. пенсіонерів, зокрема, чорнобильців і дітей війни. Всього за 10 місяців з рахунків ПФУ стягнуто за рішеннями судів 5,9 млрд. грн.
      Більшість пільг та соціальних гарантій з’явилися в незалежній Україні як наслідок виборчих маніпуляцій з метою отримання голосів виборців. Звісно, що про матеріально-фінансове забезпечення цих пільг та соціальних гарантій ніхто з народних депутатів, які продукували нові й нові пільгові норми, не турбувався. Мовляв, вибори все спишуть, головне – «покращення життя вже сьогодні».
      Про це та інше йшлося на засіданні Комітету захисту соціальних прав громадян Миронівщини, що відбулося 24 листопада. Учасники зібрання  проаналізували свою діяльність за останні два місяці та напрацювали план на перспективу.
      Даниленко О.Ю., голова Комітету: «Підкупивши електорат, влада й не думала виконувати свої, навіть закріплених законом, обіцянок. У законах про державний бюджет значна частина пільг «призупинялася», а грошове визначення решти пільгових виплат віддавалось у ручне управління  Кабінету Міністрів,  який на свій розсуд зменшував їх в багато разів  порівняно з тими, що гарантувало законодавство.
      Так тривало доти, доки громадяни не пішли в суди і не домоглися, щоби держава виконувала свої зобов’язання у повному обсязі.
      Що мала би робити нормальна влада? Виконувати рішення судів. Що зробив Кабінет Міністрів? Він подав законопроект, в якому було цинічно заховано брутальний наступ на соціальні гарантії для багатьох категорій пільговиків. Пізніше почалися масштабні акції проти скорочення пільг і соціальних гарантій з одного боку, і цинічні маніпулювання та окозамилювання влади – з іншого.»
      Подгорська О.М., член Комітету: «На початку року влада хотіла тихцем ухвалити цей закон, який тоді був під іншим номером. Чорнобильці, інваліди та ліквідатори вийшли масово на мітинги, тому законопроект «заморозили». Зараз подібний законопроект готовий уже під номером 9127.
      Суть його полягає в тому, що Кабінет Міністрів отримає  право вирішувати – виконувати чи не виконувати постанову того чи іншого суду, платити комусь компенсацію чи пенсію в новому розмірі або ж не платити. Одному регіону заплатять – інший нехай потерпить і подумає, за кого голосувати на виборах. Кабінет Міністрів – це навіть не законодавчий орган, а виходить так, що Азаров стоятиме вище усієї судової гілки влади».
      Доник І.В., член Комітету: «Деякі громадяни зверталися до Пенсійного фонду в Київській області, де їм сказали, що зараз вони виплачуватимуть пенсію в тих розмірах, які були до судових рішень. Ухвали суду до уваги не братимуться, не виконуватиметься і закон України «Про захист та соціальний статус ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС» А тому всілякі заяви  членів деяких чорнобильських організацій про те, що вдалося про щось домовитися – є  нічим іншим як порожнім звуком.
      Чорнобильці не перестануть виходити на вулиці, оскільки ситуація в державі критична. Переконаний, що сформується нова авторитетна чорнобильська організація або ж мітинги відбуватимуться напівстихійно. У жодному разі чорнобильці не припинять акції протесту, допоки не доможуться справедливості.

Немає коментарів:

Дописати коментар