неділю, 24 грудня 2017 р.

Які зарплати досі отримують
помічники Клюєва та Онищенка

Самі втекли, а помічникам в Україні і досі платять зарплату. Для нарахування оплати послуг помічникам одіозні нардепи Олександр Онищенко та Сергій Клюєв особисто підписують необхідні документи. Фінансує найманців держава із загального бюджету.
Про це повідомили експерти антикорупційного проекту "Марлін".
Лише у 2017 році помічники Олександра Онищенка та Сергія Клюєва отримали від Верховної Ради близько півмільйона гривень.
     "Помічник Клюєва Сергій Мальцев, який з 2002 року також був помічником Андрія Клюєва, отримав 117,4 тисяч гривень,. а  Інна  Маєвська – 168 тисяч гривень Помічники Онищенка Віктор Гринчук, який є депутатом Київської обласної  ради  фракція "Батьківщина", отримав 30,8 тисяч гривень, Юлія Сеник, яка також працює ведучою на ICTV, отримала   70,3   тисяч  гривень, а Валерій Колюх – 103,7 тисяч гривень", – йдеться у повідомленні. Раніше    Колюх   працював помічником регіоналів Володимира Сівковича і Володимира Олійника
 За деклараціями, частина з помічників фігурантів кримінальних справ уже звільнилася з державних посад у 2016 році, але на папері ще продовжує працювати.
  Документи, необхідні для виплати з бюджету зарплат власним помічникам, народні депутати Олександр Онищенко та Сергій Клюєв підписують власноруч попри те, що обидва знаходяться у всеукраїнському розшуку.
 Зокрема підписи народних депутатів стоять під табелями обліку часу помічників за 2016-2017
.Цікаво, що і помічниця Клюєва Маєвська, і помічниця Онищенка Сеник звільнилися з державних посад, про що свідчать їх деклації за 2016 рік.
Однак, в табелях обліку часу хтось продовжує відмічати їх нібито відпрацьований час.
Нагадаємо, за даними МВС, Сергій Клюєв зник ще в червні 2015 року, а Олександр Онищенко - в серпні 2016 року.

При цьому депутат Онищенко у відповідь на запитання "Української правди" про те, як йому вдається підписувати документи, знаходячись за кордоном, заявив: "Адвокати всю кореспонденцію возять".    (ЗМІ) 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар