пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Річниця початку Революції Гідності
         Шановне товариство, дорогі побратими! Вітаю Вас з четвертою річницею початку Революції Гідності!
         Чотири роки тому ми вийшли на київський Майдан для того, щоб викинути із влади кримінальну кліку Януковича та навіки відправити на смітник історії комунізм, як людиноненависницьку ідеологію.
         І ми досягли успіху! Результатом нашої перемоги стала ганебна втеча «легітимного», підписання угоди про асоціацію з ЄС та рішуче просування на шляху до визволення з-під гніту московської імперії і створення дійсно незалежної соборної держави. Це було і є головною метою сотень поколінь українських патріотів: «в своїй хаті своя правда і сила, і воля…» Теперішня російсько-українська війна, як логічне продовження боротьби за незалежність, є тому підтвердженням.
         Можливо, для багатьох мої слова – всього лиш гучна і пафосна риторика. Я знаю: людям, які були у той величний час байдужими спостерігачами або взагалі не знали, що коїться, важко зрозуміти повноту тих подій. Але ті, хто тоді стояв поруч, хто відчував радість боротьби, мене розуміють. СЛАВА їм і пошана! Майдан зробив із простих гречкосіїв організовану силу, здатну творити націю з властивим для неї почуттям солідаризму та братерства.
         Результат пошуку зображень за запитом "Фото революції Гідності"У революцій завжди багато завдань. Вони виникають в процесі поступу і вирішуються лише надважкими зусиллями волі і єдністю нації. Усунення олігархів від влади і перемога у війні – є першочерговими завданнями, від яких залежить саме існування України. Та будьте певні – ПЕРЕМОГА ЗА НАМИ!
         Останнім часом можна почути багато нарікань зразка «Чи варто було починати? А що змінилося? Хлопці загинули марно.» Майдан, однозначно, мав відбутися, бо та влада перейшла межу, заганяючи країну в прірву. І революція – це лише природна реакція на недолугі і злочинні дії тієї влади. Тепер щодо Героїв Майдану, які, на думку декотрих, загинули даремно: якби тоді хлопцям сказати «не йди!» - вони б вас не зрозуміли. Це і є велич подвигу. І велич Революції.
         А за дії і поведінку теперішнього керівництва держави (нагадую: обраного не лише учасниками революції, а й Вами, шановні читачі) відповідальність лежить на всіх нас. Наступна влада, як і нинішня – також буде результатом Вашого волевиявлення. Тож будьте пильними і уважними. Заради справедливості скажу, що будь-які вибори не є найкращим знаряддям чи то способом обрання влади. Тим паче у нашому, українському, варіанті.
         21 листопада, у День Гідності та Свободи, голова ГО «Спілка воїнів-учасників АТО» в Миронівському районі І.Педченко, виступаючи на мітингу біля пам’ятника Героям Революції, сказав: «Воїни Миронівщини прийшли сьогодні сюди, щоб вшанувати Героїв Майдану, які хотіли вільно і гідно жити на своїй Богом даній землі. Це ж треба було так допекти людей, щоб вони взяли дерев’яні щити і голіруч пішли на озброєну владу! Так схаменіться, можновладці, подивіться на свій народ, прислухайтесь до нього. І не змушуйте нас діяти радикально! Хай подвиг Героїв буде нам прикладом і додає сил у боротьбі проти нашого ворога».
         Наша Революція ще не відбулася. Вона продовжується…

                                                                                           А.Щербина

Немає коментарів:

Дописати коментар